Inzetraamhor Tiss

De inzetraamhor Tiss is geschikt voor vrijwel alle kunststof, aluminium en houten draai-kantelramen en wordt zonder boren of schroeven in het kozijn geplaatst. De flensdikte is minimaal (+/- 0,9 mm.) waardoor de druk op het beslag, bij sluiten van het raam, niet of nauwelijks toeneemt. Alleen geschikt voor “in de dag” plaatsing.

De inzetraamhor Tiss is voorzien van een veersysteem. De clip van RVS wordt aan de boven- en onderkant van de inzetraamhor met een popnagel bevestigd. Optioneel kan de clip aan de zijkant gepopnageld worden.

De inzetraamhor Tiss is geschikt voor:

• Draai-/kantelramen
• Naar binnen openslaande ramen
• Schuiframen

Kleuren

Leverbaar in de volgende kleuren.

Standaard kleur Type X Type S Type R Type N
Staalblauw (RAL 5011)  
Dennengroen (RAL 6009)
Grachtengroen (RAL 6064)  
Antracietgrijs (RAL 7016)
Zwartbruin (RAL 8022)    
Crèmewit (RAL 9001)
Zilvergrijs (RAL 9006)      
Zuiverwit (RAL 9010)
Verkeerswit (RAL 9016)
Speciale RAL kleur 

Gaas

U kunt kiezen uit de volgende soorten gaas:
• Fiberglas grijs
• Pollengaas antraciet, Poll-tec®
• Clearview gaas

Meten

Kunststof kozijn: meet de strakke dagopening van het kozijn in de breedte en in de hoogte. Op de millimeter nauwkeurig! Trek hier geen speling van af. HR Design zorgt voor de juiste productiemaat.

Houten kozijn: meet de strakke dagmaat van het kozijn in de breedte en in de hoogte. Op de millimeter nauwkeurig! De hoogtemaat wordt bepaald vanaf de bovenkant van de aluminium strip (deze bevindt zich aan de onderzijde tegen het kozijn). Trek hier geen speling van af. HR Design zorgt voor de juiste productiemaat.

Let op! Indien de aluminium strip tussen de staande kozijnstijlen gemonteerd zit (waardoor het kozijn aan de binnenkant volledig vlak is), dient u de Tiss te bestellen als zijnde voor een kunststof kozijn of als aluminium voor hout! Dit in verband met de aftrekmaat die HR Design hanteert.

 

Afmeting

De inzetraamhor Tiss heeft een minimale afmeting van 20 cm. breed en 20 cm. hoog en een maximale afmeting van 150 cm. breed en 220 cm. hoog. Vanaf een hoogte hoger dan 140 cm. wordt er een verstevingingsprofiel in de hor geplaatst. Normaal wordt dit in het midden geplaatst. Indien dit op een afwijkende maat geplaatst moet worden kunt u dit opgeven, gemeten vanaf de onderzijde van de inzetraamhor Tiss.

Plaatsen

De inzetraamhor Tiss wordt van binnenuit geplaatst. Eerst wordt de onderkant in het kozijn geplaatst. Vervolgens wordt de hor naar voren gekanteld totdat deze goed in het kozijn geklemd zit. Mocht het raam onverhoopt niet goed meer sluiten, controleert u dan de sluitnokken. Dit zijn excentrisch geplaatste, ronde nokken (aan het draaideel) welke verstelbaar zijn. Hiermee kunt u extra speling creëren.

Indien het kozijn toch te strak sluit om een inzetraamhor Tiss te kunnen plaatsen, kunt u voor de inklemhor Wespp kiezen.

Let op! Het kan zijn dat het draaideel van het raam voorzien is van een lekdorpel /afwateringsneus. Houd rekening met de profieldiepte met het bestellen van de inzetraamhor Tiss.

Modellen

De inzetraamhor Tiss heeft diverse profielen voor ieder type kozijn.

Profiel type X (inzetraamhor 20 mm.)

Profiel X is zeer geschikt voor vlakke kunststofkozijnen in combinatie met bijvoorbeeld rolluiken of screens.

Profiel type S (inzetraamhor 28 mm.)


Profiel type R (standaard inzetraamhor 34 mm.)

Profiel R is het meest gebruikte profiel van de inzetraamhor Tiss.

Profiel type N (inzetraamhor 43 mm.)

Profiel N wordt vaak gebruikt wanneer er in het draaideel een ventilatierooster is geplaatst. Door de extra diepte blijft het uitstekende rooster in veel gevallen vrij van het horgaas.