Sunny Safe

Uitvalschermen zijn geschikt voor toepassingen waarbij geen vrije doorloop noodzakelijk is en vrijwel overal eenvoudig te monteren. Naast stormvaste armen, heeft u tegen meerprijs de keuze voor glijarmen met gasveer. Schermen met stormvaste armen bieden uitstekende zonwering aan de kust of op grote hoogte. Glijarmen zorgen o.a. voor een hogere doorloop.

KAST

De Sunny Safe is beschikbaar in 2 kastmaten 95 en 110.

Crèmewit (RAL 9001)
Zuiverwit (RAL 9010)
Technisch zilver
Speciale RAL-kleur

MONTAGE

Armen

De Sunny Safe 95 en 110 wordt standaard geleverd met stormvaste armen en aluminium scharnier.

Wilt u meerdere uitvalschermen naast elkaar plaatsen, deze kunt u met een aluminium koppeling aan elkaar koppelen. Hier is wel een meerprijs aan verbonden.

U kunt ook kiezen voor glijarmen met gasveer (meerprijs), altijd in technisch zilver (voor een hogere doorloop).

BEDIENING

Wanneer u zich oriënteert over de aanschaf van een uitvalscherm, dan heeft u de keuze uit vele soorten bedieningen. Gaat het om één of meerdere zonweringen? En hoe wilt u deze straks het liefst bedienen? Dit kan via een handzendermaar ook middels een simpele wandschakelaar. De Sunny Safe kan handbediend of elektrisch uitgevoerd worden.

Slingerstang (handmatig)
Met een oogwindwerk met slingerstang bedient u het uitvalscherm met de hand. Mogelijk tot maximaal 400 cm. breed.

Somfy LT bedraad (elektrisch)
De Somfy LT is een bedrade motor, welke standaard wordt geleverd met een opbouw of inbouw draaischakelaar.

Somfy Sunea iO (elektrisch)
Wanneer u kiest voor de Somfy Sunea iO motor (exclusief afstandsbediening) wordt hier standaard 5 meter kabel bijgeleverd. Tegen meerprijs kunt u kiezen voor een afstandsbediening (1 of 5 kanaals) of wandzender.

DOEK

Bij een zonweringsdoek gaat het om een hoogwaardig technisch weefsel dat niet alleen decoratief moet zijn maar ook aan strenge eisen moet voldoen. Iedere productie wordt daarom aan strenge testen onderworpen. Kwaliteitseisen zoals gewicht van de stof, waterdichtheid, stijfh eid, stevigheid en de duurzaamheid van de kleuren worden bepaald voor elk type zonwering, zodat de hoge kwaliteit voor ieder doektype kan worden gegarandeerd.

Hoewel bij het vervaardigen alleen een kwaliteitsdoek gebruikt wordt, kunnen enkele kleine onvolmaaktheden voorkomen na de installatie van de zonwering. Deze onregelmatigheden zijn inherent aan zonweringsdoeken en doen in geen geval afb reuk aan de technische prestaties en levensduur van het doek.


Regenbestendigheid

Zonweringsdoeken zijn waterafstotend geïmpregneerd en zijn bij goed onderhoud en onder een minimale hoek van 14° tegen een kleine regenbui bestand. Bij hevige en langdurige regenbuien moeten de schermen worden ingerold om eventuele schade aan het doek en/of scherm te voorkomen. Nat opgerolde doeken zo snel mogelijk weer uitrollen om ze te laten drogen.


Knikvouwen

Ontstaan bij de confectie en bij het vouwen van de doeken. Daarbij kunnen er vooral bij lichte kleuren, in de knik pigmentverschuivingen ontstaan. Deze zijn tegen het licht donker gekleurd en zien er derhalve uit als vervuilde strepen. Knikvouwen verminderen de kwaliteit van het doek niet.


Golven

Golven kunnen in de buurt van zomen en naden in het midden van de banen ontstaan. Door de dubbele lagen doek in de zoom/naad ontstaan er verschillende wikkeldiktes op de doekrol. De daardoor ontstane stofspanningen kunnen golven tot gevolg hebben (bijv. wafel of visgraatpatroon). Deze eff ecten kunnen worden versterkt door het doorhangen van de doekrol en/of voorbuis. Door een fi kse regenbui kan er een waterzak ontstaan. Als het doek opdroogt, kan dit ook golven veroorzaken.


Golven in de zijzoom

Het doek wordt door een actief verensysteem onder permanente spanning gehouden. Naden en zomen werken weliswaar als een versterking, maar ze moeten ook de meeste belasting verdragen. Bij het oprollen van het doek liggen de zomen en naden over elkaar, wat de druk en spanning nog extra verhoogt. Naden en zomen worden platgedrukt, dit kan bij het openen van het zonnescherm ertoe leiden, dat de zijzomen licht golven.