Terra Box

Met het terrasscherm Terra Box van HR Design creëert u niet alleen een heerlijk schaduwrijk terras maar ook een behaaglijke binnentemperatuur. Zo kunt u optimaal genieten van de zomer op uw terras, zonder weg te smelten in de felle zon.

KAST

Terrasscherm Terra Box heeft een gesloten kast
En leverbaar in de volgende kleuren:

Crèmewit (RAL 9001)
Zuiverwit (RAL 9010)
Verkeerswit (RAL 9016)
Structuurlak antracietgrijs (RAL 7016)
Structuurlak tigor iron glimmer
Speciale RAL-kleur

AFDEKLIJST

Standaard wordt het scherm voorzien van een afdekrubber aan de bovenzijde van de kast. Tegen meerprijs is er ook keuze voor een afdeklijst, hiermee kunt u de ruimte tussen het scherm en muur afsluiten voor water.

Montage

Bij de HR Design Terra Box heeft u de keuze tussen wand- en plafondmontage, ook kunt u kiezen voor een verlengde horizontale of verticale steunen.

BEDIENING

De Terra Box is alleen leverbaar met elektrische bediening.

Elektrisch Somfy Orea WT (bedraad)
De Somfy Orea WT (Wired Technology) is een bedrade buismoter. Om de motor in te stellen heeft u een aparte afstelkabel nodig (zie meerprijs). Bediening vindt plaats door middel van een schakelaar.

Elektrisch Somfy Sunea iO
Wanneer u kiest voor de Somfy Sunea iO motor (exclusief afstandsbediening) wordt hier standaard 5 meter kabel bijgeleverd. Tegen meerprijs kunt u kiezen voor een afstandsbediening (1 of 5 kanaals) of wandzender:

Afstelkabel
De afstelkabel is geschikt om zowel standaard motoren, elektronische buismotoren, RTS motoren en iO-homecontrol® buismotoren op een veilige en eenvoudige wijze af te stellen. De afstelkabel heeft een ingebouwd controlelampje, welke de aanwezigheid van netspanning aangeeft.

DOEK

Bij een zonweringsdoek gaat het om een hoogwaardig technisch weefsel dat niet alleen decoratief moet zijn maar ook aan strenge eisen moet voldoen. Iedere productie wordt daarom aan strenge testen onderworpen. Kwaliteitseisen zoals gewicht van de stof, waterdichtheid, stijfh eid, stevigheid en de duurzaamheid van de kleuren worden bepaald voor elk type zonwering, zodat de hoge kwaliteit voor ieder doektype kan worden gegarandeerd.

Hoewel bij het vervaardigen alleen een kwaliteitsdoek gebruikt wordt, kunnen enkele kleine onvolmaaktheden voorkomen na de installatie van de zonwering. Deze onregelmatigheden zijn inherent aan zonweringsdoeken en doen in geen geval afb reuk aan de technische prestaties en levensduur van het doek.


Regenbestendigheid

Zonweringsdoeken zijn waterafstotend geïmpregneerd en zijn bij goed onderhoud en onder een minimale hoek van 14° tegen een kleine regenbui bestand. Bij hevige en langdurige regenbuien moeten de schermen worden ingerold om eventuele schade aan het doek en/of scherm te voorkomen. Nat opgerolde doeken zo snel mogelijk weer uitrollen om ze te laten drogen.


Knikvouwen

Ontstaan bij de confectie en bij het vouwen van de doeken. Daarbij kunnen er vooral bij lichte kleuren, in de knik pigmentverschuivingen ontstaan. Deze zijn tegen het licht donker gekleurd en zien er derhalve uit als vervuilde strepen. Knikvouwen verminderen de kwaliteit van het doek niet.


Golven

Golven kunnen in de buurt van zomen en naden in het midden van de banen ontstaan. Door de dubbele lagen doek in de zoom/naad ontstaan er verschillende wikkeldiktes op de doekrol. De daardoor ontstane stofspanningen kunnen golven tot gevolg hebben (bijv. wafel of visgraatpatroon). Deze eff ecten kunnen worden versterkt door het doorhangen van de doekrol en/of voorbuis. Door een fi kse regenbui kan er een waterzak ontstaan. Als het doek opdroogt, kan dit ook golven veroorzaken.


Golven in de zijzoom

Het doek wordt door een actief verensysteem onder permanente spanning gehouden. Naden en zomen werken weliswaar als een versterking, maar ze moeten ook de meeste belasting verdragen. Bij het oprollen van het doek liggen de zomen en naden over elkaar, wat de druk en spanning nog extra verhoogt. Naden en zomen worden platgedrukt, dit kan bij het openen van het zonnescherm ertoe leiden, dat de zijzomen licht golven.