Terra Safe

Met het terrasscherm Terra Safe van HR Design, geniet u optimaal van uw tuin/terras en wordt uw leefruimte vergroot. Zo worden uw ramen, meubels en u zelf beschermt tegen de felle zon. Door het horizontaal uitvouwen van de knikarmen, heeft u een vrij uitzicht.

KAST

Terrasscherm Terra Safe heeft een gesloten kast.
En leverbaar in de volgende kleuren:

Antracietgrijs (RAL 7016)
Crèmewit (RAL 9001)
Tigor iron glimmer
Speciale RAL-kleur

MONTAGE

Muurstrips

De muurstrip is een belangrijke accessoire bij de Terra Safe. De strip zorgt ervoor dat het gewicht van het terrasscherm beter wordt verdeeld over de muur.

Deze muurstrip is noodzakelijk wanneer:
• Het Terra Safe terrasscherm aan een huis met plat dak of onder een dakgoot wordt gemonteerd.
• Wanneer u twijfels heeft over de stevigheid van de muur.
• Er niet genoeg metselwerk (minder dan 5 lagen) aanwezig is boven de bovenzijde van het zonnescherm.

De muurstrip is leverbaar op een lengte van 55 cm., 85 cm. en 120 cm.

BEDIENING

U kunt kiezen uit 3 soorten bediening:

Slingerstang (handmatig)
Door het oogwindwerk met slingerstang kunt u het terrasscherm met de hand bedienen.

Elektrisch Somfy Orea WT (bedraad)
De Somfy Orea WT (Wired Technology) is een bedrade buismoter. Om de motor in te stellen heeft u een aparte afstelkabel (zie meerprijs) nodig. Bediening vindt plaats door middel van een schakelaar.

Somfy Sunea iO (elektrisch)
Wanneer u kiest voor de Somfy Sunea iO motor (exclusief afstandsbediening) wordt hier standaard 5 meter kabel bijgeleverd. Tegen meerprijs kunt u kiezen voor een afstandsbediening (1 of 5 kanaals) of wandzender.

Afstelkabel
De afstelkabel is geschikt om zowel standaard motoren, elektronische buismotoren, RTS motoren en iO-homecontrol® buismotoren op een veilige en eenvoudige wijze af te stellen. De afstelkabel heeft een ingebouwd controlelampje, welke de aanwezigheid van netspanning aangeeft.

DOEK

Bij een zonweringsdoek gaat het om een hoogwaardig technisch weefsel dat niet alleen decoratief moet zijn maar ook aan strenge eisen moet voldoen. Iedere productie wordt daarom aan strenge testen onderworpen. Kwaliteitseisen zoals gewicht van de stof, waterdichtheid, stijfh eid, stevigheid en de duurzaamheid van de kleuren worden bepaald voor elk type zonwering, zodat de hoge kwaliteit voor ieder doektype kan worden gegarandeerd.

Hoewel bij het vervaardigen alleen een kwaliteitsdoek gebruikt wordt, kunnen enkele kleine onvolmaaktheden voorkomen na de installatie van de zonwering. Deze onregelmatigheden zijn inherent aan zonweringsdoeken en doen in geen geval afb reuk aan de technische prestaties en levensduur van het doek.


Regenbestendigheid

Zonweringsdoeken zijn waterafstotend geïmpregneerd en zijn bij goed onderhoud en onder een minimale hoek van 14° tegen een kleine regenbui bestand. Bij hevige en langdurige regenbuien moeten de schermen worden ingerold om eventuele schade aan het doek en/of scherm te voorkomen. Nat opgerolde doeken zo snel mogelijk weer uitrollen om ze te laten drogen.


Knikvouwen

Ontstaan bij de confectie en bij het vouwen van de doeken. Daarbij kunnen er vooral bij lichte kleuren, in de knik pigmentverschuivingen ontstaan. Deze zijn tegen het licht donker gekleurd en zien er derhalve uit als vervuilde strepen. Knikvouwen verminderen de kwaliteit van het doek niet.


Golven

Golven kunnen in de buurt van zomen en naden in het midden van de banen ontstaan. Door de dubbele lagen doek in de zoom/naad ontstaan er verschillende wikkeldiktes op de doekrol. De daardoor ontstane stofspanningen kunnen golven tot gevolg hebben (bijv. wafel of visgraatpatroon). Deze eff ecten kunnen worden versterkt door het doorhangen van de doekrol en/of voorbuis. Door een fi kse regenbui kan er een waterzak ontstaan. Als het doek opdroogt, kan dit ook golven veroorzaken.


Golven in de zijzoom

Het doek wordt door een actief verensysteem onder permanente spanning gehouden. Naden en zomen werken weliswaar als een versterking, maar ze moeten ook de meeste belasting verdragen. Bij het oprollen van het doek liggen de zomen en naden over elkaar, wat de druk en spanning nog extra verhoogt. Naden en zomen worden platgedrukt, dit kan bij het openen van het zonnescherm ertoe leiden, dat de zijzomen licht golven.