Magneto Fit

Deze collectie is zowel voor u als voor ons compleet nieuw! En we zijn ook erg trots om dit aan u te mogen presenteren. De Magneto Fit is een uniek raamdecoratieproduct speciaal voor kunststof, aluminium en houten kozijnen, geïntegreerd in een aluminium frame en wordt door middel van dubbelzijdig magneet- en staalband bevestigd op de glaslatten van het kozijn. 

De Magneto Fit is verkrijgbaar in plisségordijn, honingraat, jaloezie 25 mm. en rolgordijn. Het is de perfecte manier om uw raamkozijn en raamdecoratie samen 1 te laten worden.

Onderhoud

Stoffen bestaan uit hoogwaardige weefsels die afhankelijk van de uitvoering zijn veredeld met bepaalde coatings. Wij raden u aan de stoffen als volgt te onderhouden:

vochtig afvegen
Verdun een mild reinigingsmiddel met handwarm water, veeg voorzichtig en maak de stof niet doornat. Gebruik geen oplosmiddelen. Breng reinigings- of desinfecterende middelen niet onverdund aan op de stof of aluminium lamel.

Let op! Bij onjuiste reiniging van de stoffen kan de vlamwerende werking en anti verouderingseigenschappen deels of zelfs geheel verloren gaan. Tijdens het wassen van de ramen moet voorkomen worden dat het reinigingsmiddel met het product in aanraking komt. Voor schade die is ontstaan door onjuist gebruik, schoonmaakmiddelen of uitwerpselen van insecten kan geen garantie worden verleend. 

Belangrijk: bij aluminium gecoate stoffen moeten uitwerpselen van insecten geregeld worden verwijderd om schade aan de stoffen te voorkomen.

Profiel

Het profiel van de Magneto Fit is 29,2 mm. bij 37,8 mm. Standaard wordt het staalband tape geleverd op 14 mm. breedte, ook is het mogelijk om het staalband tape te leveren op 8 mm. Geef dit aan bij uw bestelling.

Uitwendige maat met behulp van pas-hoekstuk

1. Plaats het pas-hoekstuk op de glaslat en teken/plak de buitenwerkse maat met een streepje/schilderstape (maskingtape) af. Doe dit links, rechts, boven en onder.
2. Meet daarna de afstand tussen de streepjes/schilderstape in centimeters het systeem wordt dan passend voor het raam gemaakt.

Uitwendige maat

Meet de strakke dagmaat op tussen de glaslatten (let op! Niet tussen de rubbers) en tel hier dan 46 mm. bij op. Het systeem wordt dan passend voor het raam gemaakt.

Let op! Mocht er op het glas een rubber-profiel aanwezig zijn waardoor het Magneto profiel niet volledig aansluit op de glaslat of bij niet rechte glaslatten tel dan 43 mm. in zowel de breedte als de hoogte op bij de dagmaat maat.

Afstand raamkruk tot het glas

Om het profiel aan te laten sluiten op de glaslat moet de afstand minimaal 20 mm. zijn. 

Is de afstand groter dan 10 mm. en kleiner dan 20 mm.
Bestel dan de Magneto Fit 10 mm. kleiner dan de buitenwerkse maat en geef bij de bestelling aan dat u het staalband tape van 8 mm. nodig heeft. Het Magneto Fit profiel zal dan niet aansluiten op de glaslat, maar zal 10 mm. naar binnen vallen.

Ventilatierooster

Als het raam een ventilatierooster heeft kunt u het beste het pas-hoekstuk gebruiken om de juiste buitenwerkse maat te berekenen.

Plaatsen

Het Magneto Fit systeem wordt compleet voorgemonteerd aangeleverd. Bij het plaatsen van het systeem volgt u de volgende stappen:

Stap 1.
Pak de Magneto Fit uit de verpakking en controleer de maatvoering van het product op het kozijn.

Stap 2.
Voordat u het Magneto Fit systeem gaat plaatsen moet u het kozijn goed ontvetten met het meegeleverde ontvettingsdoekje. Na het reinigen van uw kozijn dient u enkele momenten te wachten met aanbrengen van de staalband om het achtergebleven oplosmiddelen te laten verdampen.

Stap 3.
U kunt nu het staalband tape aanbrengen op de glaslatten. Let op! Zorg ervoor dat de staalbanden recht geplakt zijn. Indien de staalbanden scheef geplakt zijn en opnieuw geplakt wordt, dan is de hechting niet optimaal meer.

Stap 4.
Het staalband tape moet goed aangedrukt worden (bij voorkeur met een droge doek), zodat de lucht achter het band volledig weggedrukt is.

Stap 5.
Vervolgens kunt u de Magneto Fit in het kozijn plaatsen. 

Doordat de Magneto Fit niet gemonteerd zit met schroeven kunt u deze makkelijk verwijderen bij bijvoorbeeld het schoonmaken van de ramen.

Afstellen plisségordijn & honingraat

Mocht na verloop van tijd de touwspanning van de plisségordijn en honingraat verminderen door regelmatig gebruik, is het mogelijk dit weer te herstellen.

Stap 1.
In iedere hoek van het Magneto Fit systeem zit een klem. Deze kunt u los maken.

Stap 2. 
Trek de touwen die door de klem lopen strakker. 

Stap 3. 
Druk/sla de klem weer terug, hiermee verhoogt u de touwspanning. 

Bij te weinig spanning zakt de plisségordijn/honingraat en bij te veel spaning loopt de plisségordijn/honingraat zwaar.

Bediening Magneto Fit plissé en honingraat

De Magneto Fit plisségordijn en honingraat heeft geïntegreerde handgrepen in de treklijsten. De treklijsten zijn voorzien van een uniek vergrendelsysteem waardoor deze in elke gewenste stand gepositioneerd kunnen worden. De bediening is van boven naar beneden en van beneden naar boven. 

Het vergrendelsysteem 
Het vergrendelsysteem heeft aan beiden kanten van de treklijst een hendel zodat de treklijst op elke hoogte stevig gepositioneerd kan worden. Door dit unieke vergrendelsysteem is het ook mogelijk om bredere kozijnen te voorzien van de Magneto Fit.

Bediening Magneto Fit rolgordijn

Aan de bovenzijde is het rolgordijn voorzien van een geïntegreerde cassette waarin het rolmechanisme met stof is opgesloten. Door middel van een kettingmechanisme kan het rolgordijn omhoog en omlaag worden bediend.

Bediening Magneto Fit jaloezie 25 mm.

De bediening gaat van boven naar beneden door middel van een handgreep. De lamellen kunnen worden gedraaid door middel van een vaste tuimelstang. Vanaf 40 cm. breed wordt de Magneto Fit jaloezie 25 mm. geleverd met 2 handgrepen.

Profielkleur

Het Magneto Fit plisségordijn en honingraat profiel is standaard leverbaar in 3 RAL-kleuren. Tegen meerprijs kan er gekozen worden voor een speciale RAL-kleur.

Trekbalk jaloezie 25 mm.
De trekbalk wordt altijd geleverd in de standaard kleuren: RAL9001, RAL9010 en RAL9016.

Dag & nacht systeem plissé & honingraat

Het dag & nacht systeem is voorzien van twee soorten stof naar keuze, bijvoorbeeld verduisterend en transparant. Het dag & nacht systeem is ideaal voor slaapkamer en wordt net als de gewone plisségordijn & honingraat geplaatst in een aluminium frame welke door middel van dubbelzijdig magneet- en staalband op de glaslatten wordt bevestigd. 

Het dag & nacht systeem bevindt zich tussen de glaslatten waardoor een nagenoeg vlak geheel ontstaat. Hierdoor kan het raam maximaal geopend worden. In de kiepstand blijft het dag & nacht systeem altijd strak tegen het glas zitten.