Horizontaal hout

De horizontale jaloezieën zijn een toonaangevend begrip binnen de HR Design collectie. Een perfecte combinatie van stijl en functionaliteit zorgt voor een perfecte lichtregulering. Van licht tot donker, u bepaalt het helemaal zelf met één simpele beweging.

Houten jaloezieën geven een natuurlijke sfeer in uw interieur. Ook zijn er eindeloze variaties mogelijk. U kunt kiezen uit een mooie lamellen collectie, verschillende breedte en kleuren ladderbanden. Zo ontstaat er een horizontaal systeem die perfect in uw vertrek past.

De stoere retro uitvoering (een open uitvoering waarbij alle bedieningsonderdelen zichtbaar zijn) is mogelijk bij een 25, 50 en 65 mm brede lamel. Let op! Bij Retro jaloezieën is een gesplitste bediening niet mogelijk.

Lamellen

De natuurlijke houten jaloezieën geven uw interieur een exclusieve en trendy uitstraling. Wij hebben een grote collectie houten jaloezieën. De maximale breedtemaat verschilt per item (zie kleurstaal). De minimale hoogtemaat is 30 cm. en de maximale hoogtemaat is 300 cm.

Let op! Bij grotere afmetingen gaat het ophalen zwaarder en zal de jaloezie minder goed sluiten in gesloten toestand. Vanaf 160 cm. breedte wordt de jaloezie standaard geleverd met twee koordremmen.

Collectie    25 mm. lamel    50 mm. lamel   65 mm. lamel
min. breedte max. breedte max. oppervlakte min. breedte max. breedte max. oppervlakte min. breedte max. breedte max. oppervlakte
Basswood * 41 cm. 240 cm. 4,5 mtr2 41 cm. 260 cm. ** 5 mtr2 41 cm. 270 cm. 6 mtr2
Gelamineerd 45 cm. 240 cm.  4,5 mtr2 45 cm.  260 cm. 5 mtr2      
Bamboe       41 cm. 240 cm. 4,5 mtr2      
Finewood       45 cm. 300 cm. 6 mtr2      
Colorwood       41 cm. 260 cm. 5 mtr2 41 cm. 270 cm. 6 mtr2


* In de Basswood collectie zijn niet alle kleuren op alle lamelbreedtes mogelijk. Zie stalenboek.
** 260 cm. breed m.u.v. B200, B201 en B229 (deze zijn tot maximaal 320 cm. breed leverbaar).

Standaard bovenbak & onderlat

Een stalen bovenbak wordt voorzien van een decoratieve houten kooflijst, daarnaast worden zowel de houten onderlat als de koordknopjes in dezelfde kleur als de lamel geleverd.

 

Alaska bovenbak

Bij een 50 & 65 mm. brede lamel heeft u de keuze om voor een Alaska aluminum bovenbak te kiezen (meerprijs).

 

Uitvoering

Naast de standaard uitvoering van houten jaloezie in een aluminium bovenbak met houten koof kunt u ook voor een extra stoere uitstraling gaan. Dit is de retro uitvoering.

Retro uitvoering

Dit is een open uitvoering waarbij alle bedieningsonderdelen zichtbaar zijn. De Retro uitvoering is leverbaar met een 25, 50 of 65 mm. lamel. Let op! Bij Retro jaloezieën is een gesplitste bediening niet mogelijk.

Onderhoud

Hout is een natuurproduct, daarom kunnen er tintverschillen voorkomen. Hout kan reageren op een te hoge of lage vochtigheidsgraad. Voorkom plaatsing in ruimtes waar dit van toepassing is of pas hier de vochtigheidsgraad aan. Voorkom plaatsing boven warmtebronnen. De houten lamellen kunt u met een droge doek schoonmaken.

Bediening

De volgende bedieningen (optrekken-tuimelen) zijn mogelijk:
• Links trekken - Link tuimelen (L–L)
• Rechts trekken - Rechts tuimelen (R–R)
• Links trekken - Rechts tuimelen (L–R)
• Rechts trekken - Links tuimelen (R–L).

Uitvoering Optrekken & neerlaten   Tuimelen  
25, 50 mm. of 65 mm. koord tuimelkoord

 

Tot 50 cm. breedte kan het optrekken en tuimelen niet aan dezelfde kant plaatsvinden. Bij Retro jaloezieën komt het optrekken en tuimelen altijd aan dezelfde kant.

Child Safety

Wanneer u kiest voor koordbediening raden wij u aan om het koord met een koordklem (art.nr.181073) aan de wand te bevestigen. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties voor kinderen (met name tussen 0-3,5 jaar). De bedieningslengte wordt bepaald afhankelijk van de montagehoogte. De minimale montagehoogte van de ketting geleider is 150 cm.

  Montagehoogte onbekend (cm.)  Montagehoogte bekend
  Product < 250 bedieningslengte Product > 250 bedieningslengte Bedieningslengte
Hout 25/ 50/70 mm. trekkoord 100 cm. of kleiner product hoogte minus 150 cm. montagehoogte minus 150 cm.
Hout 25/ 50/70 mm. eindloos koord 100 cm. of kleiner product hoogte minus 150 cm. montagehoogte minus 150 cm.