Horizontaal aluminium

De HR Design collectie aluminium jaloezieën biedt kleuren en modellen die uw interieur compleet maken. U kunt kiezen uit verschillende lamelbreedtes, ladderbandkleuren en uitvoeringen. Van een subtiele lamelbreedte van 16 mm. tot een robuuste stoere uitstraling met een 70 mm. brede lamel, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Met de stoere & robuuste uitstraling van een 50 en 70 mm. brede lamel kunt u nog een stapje verder gaan. Laat deze jaloezie uitvoeren in een retro uitvoering, dan maakt u écht een statement in uw interieur.

Lamellen

Of u nu kiest voor een uni, dessin, geperforeerde lamel of een combinatie van deze verschillende lameltypes. U zult zien dat de kwaliteit uitstekend is en uw interieur een speels effect geven. De aluminium collectie omvat lamelbreedtes van 16, 25, 35, 50 en 70 mm.

Bekijk de collectielijst >>>

Houten koof en houten onderlat 

U kunt de 50 en 70 mm. jaloezie uitvoeren met een houten koof en/of houten onderlat hetgeen een extra sfeervolle uitstraling geeft. De houten koof gaat tot maximaal 3 meter breed. De bovenbak en onderlat worden kleur gecoördineerd uitgevoerd zoals vermeld staat in het boek onder vermelding van het kleurnummer bij bovenbak & onderlat.

Retro systeem

Dit is een open uitvoering waarbij alle bedieningsonderdelen zichtbaar zijn. De Retro uitvoering is leverbaar in een 50 of 70 mm. lamel. Let op! Bij Retro jaloezieën is een gesplitste bediening niet mogelijk.

Ladderkoord & ladderband

Standaard wordt uw aluminium jaloezie geleverd met een bijpassend ladderkoord. Met ladderband geef u een extra accent aan uw jaloezie. U kunt kiezen uit verschillende kleuren en twee bandbreedtes. Het 25 mm. brede ladderband is toepasbaar op een 50 mm. jaloezie. Het 38 mm. brede ladderband kan zowel op een 50 mm. als op een 70 mm. jaloezie worden toegepast.

Bekijk de ladderband collectie >>>

Badkamerkwaliteit

De jaloezieën 16 en 25 mm. zijn leverbaar in badkamerkwaliteit. U kunt kiezen om de aluminium bovenbak en onderlat te voorzien van een transparante laklaag.

 

Privacy

Bij een privacy uitvoering zijn er geen ponsgaten zichtbaar in gesloten toestand (mogelijk 25 mm.).

Zijgeleiding

Voor plaatsing in een dak-en tuimelraam kunnen 16 en 25 mm. jaloezieën worden uitgevoerd met een zijgeleiding. De maximale hellingshoek bij 25 mm. is 45 graden, bij 16 mm. is dit 15 graden. De maximale maten zijn 120 cm. breed en 120 cm. hoog. Vanaf 80 cm. breedte is een 3e middenkabel noodzakelijk.

Zijgeleiding van 35, 50 en 70 mm. jaloezieën is uitsluitend uitvoerbaar in 2-draads zijgeleiding en alleen geschikt voor verticale plaatsing.

Trek- tuimelkoorden

De HR Design horizontale jaloezieën worden standaard geleverd met trek- en tuimelkoorden. Deze worden kleur gecoördineerd uitgevoerd. De volgende bedieningen (optrekken-tuimelen) zijn mogelijk:

• Links optrekken - Links tuimelen (L-L)

• Rechts optrekken - Rechts tuimelen (R-R)

• Links optrekken - Rechts tuimelen (L-R)

• Rechts optrekken - Links tuimelen (R-L)

• 2 bedieningen in 1 bak.

uitvoering optrekken & neerlaten tuimelen
16 mm. / 25 mm. koord transparante tuimelstang
16 mm. / 25 mm. monocommando 1, 2, 3  
16 mm. / 25 mm. monomagic  
35 mm. koord transparante tuimelstang
50 mm. / 70 mm. koord tuimelkoord

 

Bij een 16 en 25 mm. lamel kan het optrekken en tuimelen niet aan dezelfde kant plaatsvinden (bij een breedte tot 28cm.). Bij een 35, 50 en 70 mm. lamel kan het optrekken en tuimelen niet aan dezelfde kant plaatsvinden (bij een breedte tot 45cm.). Bij Retro jaloezieën komt het optrekken en tuimelen altijd aan dezelfde kant.

Monocommando 

Monocommando MC 1 met kettingbediening

Optioneel kunnen de 16 en 25 mm. jaloezieën worden uitgevoerd met monocommando bediening.  Dit is een kettingmechanisme waar u de jaloezie in één bediening mee kunt tuimelen en op- en neerlaten. Ketting en mechanisme worden in de kleur wit uitgevoerd en de ketting komt aan de voorkant van de jaloezie, model MC1.

Monocommando MC 2 met kettingbediening

Gelijk aan de bovenstaande, echter de bediening bevindt zich aan de zijkant van de jaloeziebak, model MC2.

Monocommando MC3 met eindlooskoord

Optioneel kunnen de 16 en 25 mm. jaloezieën worden uitgevoerd met eindloos koord in de kleur wit /grijs. Hiermee kunt u de jaloezie tuimelen en op en neer laten, model MC3.

Monomagic

Optioneel kunnen de 16 en 25 mm. jaloezieën in monomagic worden uitgevoerd met een transparante tuimelstaaf waarbij het trekkoord door de tuimelstaaf heen loopt. Het veermechanisme beweegt door aan de tuimelstaaf te trekken. Optioneel leverbaar met spandraad zijgeleiding. Maximaal op 6 m². Max. breedte 270 cm. Max. hoogte 250 cm.

Topdown met draaiknop

Optioneel kunnen de 16 en 25 mm. jaloezieën in topdown met aluminium draaiknop worden uitgevoerd. De handgreep is voor handmatig op en neer laten. Optioneel leverbaar met spandraad zijgeleiding.

 

Child Safety

Wanneer u kiest voor koord-/kettingbediening raden wij u aan om het koord met een koordklem (art. nr. 181073) aan de wand te bevestigen. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties voor kinderen (met name tussen 0-3,5 jaar). De bedieningslengte wordt bepaald afhankelijk van de montagehoogte. De minimale montagehoogte van de ketting geleider is 150 cm. vanaf de grond gemeten.
 

  Montagehoogte onbekend (cm.)  Montagehoogte bekend
  Product < 250 bedieningslengte Product > 250 bedieningslengte bedieningslengte
Aluminium 16/25 mm. trekkoord 2/3 van product hoogte 2/3 van product hoogte 2/3 van product hoogte
Aluminium 16/25 mm. ketting eindloos 100 cm. of kleiner product hoogte minus 150 cm. montagehoogte minus 150 cm.
Aluminium 35/50/70 mm. trekkoord 2/3 van product hoogte 2/3 van product hoogte 2/3 van product hoogte
Aluminium 35/50/70 mm. eindloos koord 100 cm. of kleiner product hoogte minus 150 cm. montagehoogte minus 150 cm.

Perfect Fit horizontaal

Perfect Fit is een 4 kaderig frame dat men tussen de glaslatten klemt door middel van 4 clips die nauwelijks tot niet zichtbaar zijn. De clips worden tussen de glaslatten en het glas geklemd. Het systeem is zo ontwikkeld dat schroeven niet nodig is. Bent u op zoek naar een systeem dat simpel is te monteren? Dan is dit systeem dé ideale oplossing voor ieder kozijn in elk interieur.

Kenmerken

• Het systeem past perfect voor kunststof en aluminium kozijnen en deuren.
• Het systeem kan ook worden toegepast voor een houten kozijn (hier wordt wel geschroefd in het kozijn).
• Perfect Fit is uitstekend te gebruiken voor naar binnen draaiende ramen, zoals bijvoorbeeld draai- en kiepramen.
• Steunen zijn onzichtbaar bij voor- en zijaanzicht.
• Stabiele aluminium geleidingsprofielen waarin het product bevestigd wordt.
• Optimale zonwering en afdichting dankzij het aluminium 4-kaderig profiel.
• Door eenvoudige demontage is het schoonmaken van ruiten geen probleem.